maanantai 6. huhtikuuta 2015

Remppavalmisteluja

Me muutettiin nykyiseen kotiin viisi ja puoli vuotta sitten. Silloin muuton alla maalattiin ja tapetoitiin kaksi huonetta. Loppuja ollaan pikkuhiljaa maalailtu ja nyt olisi vihdoin viimeisten vuoro. Täällä on kaikki pinnat olleet tosi kuluneet (ja kyllä myös aika ruman väriset) ja esim. keittiön seinässä oli alle puolentoista metrin kaistaleella 14 paklattavaa reikää. Edelliset omistajat ovat olleet aika ahkeria ripustelemaan kaikenlaista. Ne on ollu myös aika huolettomia remontoijia, mistä tulee tietysti vähän lisäpäänvaivaa, kun miettii, miten niiden sähläykset saadaan peittoon. Pintaremontti tulee enemmän kuin tarpeeseen.

Suunnitelman mukaisesti tämä päivä on kulunut remontin alkuvalmisteluissa. Olohuoneesta tyhjennettiin yksi vitriinikaappi ja pianonpäällinen (siellä siis käsityökori, taulu ja kukka, ei sen ihmeempää), siirrettiin tavarat keskelle lattiaa, jotta mahtuisi paremmin maalaamaan. Keittiössä siirsin kaikki irtotavarat pois ja tyhjensin avohyllyt, jotta ne on helpompi suojata. Yksi hyllykkö ruuvattiin pois seinästä (ainut ei-kiinteä säilytyskaluste keittiössä) ja sitä en halua takaisin, koska siinä on säilytetty vaan kaikenlaista sälää. Verhotankoja on poistettu yms pientä ja pesin seinät jollain tehopesuaineella. Olkkarin seinät varsinkin tuppaa nokeentumaan ajan saatossa. Mies irrotteli jo ikkunoista ja ovista listat. Kodinhoitohuoneen annettiin nyt vielä olla, äkkiäkös (hah hah) Mies ja mun veli sieltä roudaa pesukoneen, mankelin, isot kukat ja muut tykötarpeet vaikka saunaan, jos ehtivät sen maalata. Tavaran pois siirtämiseen kului yllättävän paljon aikaa, kun kävin suurimman osan niistä läpi sillä mielellä, että mitä lähtee pois. Tosin keittiön hyllyissä ei juurikaan turhaa ollut, olkkarin kaapissa säilytettyjä cd:eitä ja dvd:eitä en ehtinyt käydä läpi.

Huomenna lähden lasten kanssa siskolle ja toivon mukaan torstaina kotiin palatessa täällä olisi ainakin olkkari ja keittiö jo viimeistelyjä vaille valmiit!

Katselin tuossa myös maaliskuun tavaravirtaa, ja vaikka en tarkkaa lukua ole tulleista ja menneistä tavaroista pitänyt, niin on kiva huomata, että tavaraa on lähtenyt ihan reippaasti enemmän kuin tullut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa toki ajatuksesi!