keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Omia ja muiden (linkki)vinkkejä.

Jokunen aika sitten jaoin Pinterestistä löytämiäni hassuja neuvoja organisoinnista. Nyt olisi jaossa muutama hyödyllinen linkkivinkki erityisesti pienten lasten vanhemmille.

26 Useful Dollar-Store Finds Every Parent Should Know About tarjoilee vinkkejä mm. lasten tavaroiden organisointiin. Osa näistä oli ihan hyviä. 

Kukapa vanhempi ei olisi tuskaillut tahranpoiston tai lasten rikkomien tavaroiden kanssa? 28 Ways To Fix Stuff Your Kids Ruined tarjoilee vinkkejä (tai siis linkkivinkkejä) niin tahranpoistoon kuin tavaroiden korjaukseenkin. En jaksanut käydä noita kaikkia linkkejä läpi, mutta varmasti ainakin osa ihan kokeilemisen arvoisia. Mua kahden pienen tytön äitinä eniten ilahdutti vinkki, miten saada barbin hiukset taas sileiksi. 

Omina tahranpoistovinkkeinä voisin muuten mainita, että kuulakärkikynä lähtee useimmilta kovilta pinnoilta tosi helposti, kun suihkutat siihen reippaasti hiuslakkaa (tietysti pitää olla sellainen pinta, että kestää hiuslakan). Pipanainen parivuotiaana piirsi itsensä kokoisen koiran punaisella kuulakärkikynällä lastenhuoneen valkoiseen puupaneeliin. Suihkutin reippaasti hiuslakkaa, ja väri suorastaan valui pois. Ei tarvinnut kuin rätillä pyyhkiä. Tosin meidän lattian muovimattoon sama kikka ei toimi. 

Toinen hyvä vinkki (mitä päästiin taas pari viikkoa sitten testaamaan käytännössä) on se, että permanenttitussi lähtee näppärästi kovilta pinnoilta (paitsi jos on kovin huokoinen ja imee värin) käsidesillä. Mä olen pyyhkinyt niin, että olen laittanut käsidesiä vanulappuun ja sillä pyyhkinyt, ja on tosiaan esim. seinistä, ovista, lattioista, pöydästä jne lähtenyt tosi helposti. Tietysti, jos kotoa löytyy vahvaa alkoholia, niin sillähän se lähtee. Mutta meidän taloudessa vahvin etanolipitoinen tuote taitaa olla tuo käsidesi :) 

Joku kuivausrummun omistaja voisi ilahtua tästä pyykkivinkistä. Mä en ole kokenut sukkien lajittelua ym vaivalloisena, mutta en tykkää pesupusseista erityisemmin (eikä ole kuivausrumpua, joten ne sukat joutuisi kuitenkin sieltä narulle ripustamaan), joten meille tää ei tule käyttöön.

Ja sitten vielä yksi ihan yleinen vinkki kenelle tahansa tavaroitaan läpikäyvälle: lista kysymyksistä, joita voit miettiä, kun pohdit, säästätkö jonkun tavaran vai et.  Noi oli mun mielestä oikeasti aika hyvät kysymykset, jotka kyllä paljastaa, kannattaako tavaraa säästää vai ei :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa toki ajatuksesi!