perjantai 20. maaliskuuta 2015

Pieniä siivouksia

On tää lapsiperhearki vaan tämmöistä hektistä. Kovasti kutkuttaisi järjestellä kaappeja ym., mutta ihan peruskotitöissä, ruoanlaitossa, tiskeissä, pyykeissä ja siivoiluissa menee päivittäin jo ihan reippaasti aikaa, ja se muu aika on lähtökohtaisesti musta tärkeämpää käyttää lapsiin kuin keittiön kaappeihin. Joten isommat projektit odottakoon sopivaa hetkeä.

Jotain pientä olen muiden puuhien ohessa saanut järjesteltyä. Eilen hain lehtikorista lukemista ja päätin samalla käydä sen läpi. Meillä on olkkarissa sellainen kokoontaitettava lehtikori, jossa ei varsinaisesti säilytetä ihan pian luettavia lehtiä (niille on paikka keittiössä, koska siellä useimmiten tulee lehtiä luettua), vaan tuo olkkarin kori on enemmänkin jemma. Saan joskus äidiltä tai anopilta kasan naistenlehtiä, lykkään ne koriin ja otan sieltä yksi tai kaksi kerrallaan siihen keittiön pinoon (johon menee myös postin tuomat lehdet, mutta niitä ei paljon ole). Nyt huomasin lukeneeni korista kaikki omat lehdet, mutta silti siellä tuntui olevan sisältöä. 

Lehtikorissa piti majaa 4 Miehen lehteä (jotka kiikutin keittiöön Miehen pinoon, koska tästä isommasta korista se ei taatusti niitä koskaan huomaa), pari puhelinluetteloa ja muutama sekalainen selvästi paperinkeräykseen kuuluva lehti/mainos, jotka joutivatkin sinne keräykseen, pari luettua mutta säästettävää lehteä (joku talolehti ja puutarhalehti, joissa oli sellaista asiaa, että niille on lähiaikoina käyttöä), pari useamman vuoden vanhaa sanomalehteä (arvelin, että niissä voisi olla juttu vaikka jostain tutusta, jonka takia olisivat jääneet pyörimään koriin, mutta ei ollut. Siispä keräykseen nekin) ja kompostin ja lastenvaunujen käyttöohjeet.

Käyttöohjeiden paikka on meillä kirjahyllyssä, jossa niille on varattu yksi lehtikotelo. Kun palautin kompostin ja vaunujen käyttöohjeet paikalleen, kävin samalla käyttöohjepinkan läpi. Muutamia sieltäkin sai poistaa. Siitä voi toki olla montaa mieltä, kannattaako käyttöohjeita ylipäätään säästää, kun kaikki on netissä, mutta mä tykkään, että ongelman tullen ohje on helposti saatavilla (ilman googlailuja) ja mukana kuljetettavassa muodossa (emme siis omista esim. tablettia vielä, vaan ison pöytäkoneen, joka on ja pysyy paikallaan. Sitä ei kiikutella oikuttelevan pyykkikoneen luo). Taas yksi ratkaisu, jonka koen meidän arkea helpottavaksi :)

Lehtikorin pohjalla oli varmaan vuoden pölyt. Koska en viitsinyt sitä varten siirtää pyykkitelinettä, kaivella imurinletkua kaapista ja alkaa sen kanssa säätämään, kiikutin tyhjän lehtikorin kodinhoitohuoneeseen odottelemaan imurointipäivää (se on siis kankainen, eli helpoin puhdistaa imuroimalla). Sitten voisinkin täyttää sen taas lehdillä -mulla on projektina myös lukea kaikki säästämäni vauvalehdet (useammalta vuodelta) ja antaa ne sitten pois. Turhaan niitäkin olen jemmaillut, kun ei niitä niin usein luettua tule kuitenkaan.

2 kommenttia:

  1. Minä siivoan kaappeja aina yksi kerrallaan. Jos ei ole aikaa järjestää koko keitiötä, on kuitenkin aikaa yhteen kaappiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin, mutta nyt ei ole ollut aikaa edes kaapilliseen kerrallaan. Ehkä viikonloppuna voisi ehtiä, kun ei yksin tarvitse pyörittää koko tätä showta :)

      Poista

Jaa toki ajatuksesi!