maanantai 23. maaliskuuta 2015

Näkemyseroja.

Meillä oli kiva viikonloppu. Oltiin kotosalla ilman mitään ihmeellisempää ohjelmaa, mikä oli tosi kivaa (ollaan aika usein viikonloppuisin sukulaisissa tai sit meillä käy vieraita). Sain siivoiltua ja se oli rentouttavaa :) Kuurasin kodinhoitohuoneen (mm. pesin seiniä, koska siellä oli pieniä tahmaisia kädenjälkiä, oven jne) ja vähän järkkäilin siellä. Totesin, että on aika laittaa pois vanha rikkaimuri, kun siihen ei selvästikään tule uutta akkua hommattua (ja koska ei tiedetä, onko sen ainut ongelma toimimaton akku, vai ehkä myös joku muu). Samoin lähtöpassit sai vanha kokoontaitettava pyykkiteline. Sitäkin on hillottu pari vuotta ihan siltä varalta, että jos on tosi paljon pyykkiä, niin riittää paremmin ripustustila. Tuo kyseinen pyykkiteline ei pysy kunnolla auki (vaatii vähän ilmastointiteipin tukea), ja eipä ole tullut viime vuosina niin suurta pyykkimäärää pestyä, että olisi siihen tarvinnut turvautua. Pois siis. 

Olisin pessyt pyykkikoneen, mutta siellä pyöri pyykit. Illalla saunan jälken ajattelin ihan pikaisesti pyyhkäistä siitä pahimmat pölyt (meillä ainakin pyykkikone pölyyntyy tosi paljon) ja kuurata tiivisteet ja muut myöhemmin. Ihan sattumalta huomasin, että kannen ja koneen välinen tiiviste lähtee irti. Sen tiivisteen reunaan kertyy aina märkää pölyä, ja kuuraan sitä sitten hammasharjalla pois (vanhat hammasharjat on erinomainen puhdistusväline!). Nytpä sattui irtoamaan koko tiiviste. Se tosin vaikutti siltä, että ei olisi ehkä kuulunut irrota... Voitte kuvitella, miten ällöttävä se oli, kun sinne tiivisteen alle oli kertynyt likaa jo melkein yhdentoista vuoden ajan. Ei tehnyt mieli alkaa sitä saunapuhtaana putsailemaan, joten lähipäivinä on vedettävä kumihanskat käteen ja iskettävä siihen kiinni. Yök.

Yhden keittiön kaapin sain pestyä ja järjesteltyä. Oli se sen tarpeessakin. Ennen operaatiota näytti tältä:

 
Mukikaappi on siis kyseessä. Tuolla ylimmällä hyllyllä on jemmassa ei-käytössä olevia juttuja. Mun lapsuudessa saama astiasto, jotain Miehen muistoastioita ja hopeinen kakkulapio, jota tarvitaan vaan harvakseltaan. Kahdella keskimmäisellä hyllyllä on mukeja, niistä aktiivisesti käytetään oikeastaan vaan alemman hyllyn mukeja, mä en edes tuonne ylemmälle hyllylle yletä ilman tuolia. Siellä on myös pari munakuppia ja jonkun verran korkeita laseja, niitä käytetään päivittäin. Alimmalla hyllyllä on paikka konetiskiaineelle (tiskikone on tän kaapin alla, ja aine taas tietysti pitää säilyttää lapsilta ulottumattomissa), ja kaikenlaiselle pikkusälälle kuten saksille, tulitikuille, kakkukynttilöille, kauppalistalapuille, kynille ja lasten vesiväreille (tää on ihan loogista). Kuten kuvasta näkyy, alahylly oli päässyt aika tavalla villiintymään.

Mä olisin poistanut täältä 
 • 6 häälahjaksi saatua rumaa mukia, joita ei olla melkein 11 vuoden avioliiton aikana käytetty kertaakaan (purettiin ne lahjapaketistakin vasta kun muutettiin tähän asuntoon)
 • 6 muuten vaan rumaa mukia (ei kumpikaan juoda kuin harvoin teetä, kahvia ei ollenkaan. Kahvivieraita käy kyllä usein, mutta silti pärjättäis erinomaisesti paljon vähemmällä mukimäärällä)
 • 2 snapsilasia (rumia, ei käytetä ikinä)
 • 2 lasia (turhia, ei kuulu mihinkään sarjaan)
 • hopeinen pizzaleikkuri (oikeasti! Täysin turha, vaikea pestä, leikkuuveitsi on kätevämpi)

MUTTA. Meillä on tuo Mies. Joka kommentoi mun poistoja seuraavasti
 • mutta jos meille tulee niin monta kahvivierasta, että Teema-mukit ei riitä (niitä on toisessa kaapissa 6kpl), niin on kiva, että ei tarvi sekalaisista mukeista tarjota! (Yritin vedota siihen, että näitä ei ole 11 vuoden aikana tarvittu kertaakaan, ei mennyt läpi)
 • mutta mähän käytän niitä! (No, se on kyllä totta. Ehkä ne mukit on rumia vaan mun mielestä. Itse asiassa ne taitaa kaikki olla jotain Miehen saamiakin.)
 • mutta voihan olla, että joskus tulee sellainen tilanne, että tarvitaan snapsilaseja!
 • joo, ei kai me noilla mitään tehdä
 • okei, tota ei käytetä mihinkään. Myydään se pois.

Hohhoijaa. En tiedä. Mä haluaisin vähentää tavaraa, mutta Mies on täysin eri linjoilla. Mukit ja snapsilasit sai nyt sitten jäädä. Ei tää nyt niin olennainen asia mulle ollut, että olisin siitä alkanut perheriitaa vääntää. Kävi kyllä ennen kaapin siivousta mielessä, että jos vaan vaivihkaa poistaisin sieltä kamaa (koska tiesin, että Mies pitää tavaroista kiinni, ja koska tiesin myös, että luultavasti se ei edes muista niiden kamojen olemassaoloa, eikä osaa niitä kaivata). Mutta jotenkin se tuntuu musta epärehelliseltä, kun kyse on kuitenkin yhteisistä (tai tässä tapauksessa osin myös tavallaan Miehen omista) tavaroista. 

Saatiin sentään pois 2 isoa lasia ja se mokoma pizzaleikkuri, viime järjestelykierroksella Mies ei antanut luopua niistäkään. Voitto se on pienikin voitto :)Järjestin mukit vähän toimivammin. Ylemmälle hyllylle päätyi harvemmin käytettäviä, mm. lasten maalaamat mukit, joita ei voi koneessa pestä ja korkeita Nalle Puh-laseja, jotka odottaa muksujen kasvamista, on nyt liian isoja pieniin käsiin. Alemmalle hyllylle laitoin enemmän käytössä olevia ja kaikki rumat, mitkä olisin halunnut poistaa. Jos niitä ei tule käytettyä, vaikka ovat käden ulottuvilla, niin ehkä mulla on seuraavalla järjestyskierroksella paremmat neuvotteluasemat :)

Alimmalta hyllyltä siirsin vaan kaiken sinne kuulumattoman (mm. kasan lasten kyniä, jotka oli ilmeisesti siirretty kaappiin jonkun lapsen ulottumattomiin) pois. Jonkin verran roinaa lähti roskiinkin. Tytöt testas kaikki kynät ja heitti toimimattomat roskiin. Mä olen nirso kuulakärkikynien kanssa, joten heittelen tuolta purkista pois sitä mukaa, kun käteen osuu sellaisia, joilla ei ole kiva kirjoittaa (useimmilla ei ole).

Nyt on kaappi siivottu ja ehkä vähän paremmassa järjestyksessä. Hyvä niin, vaikka olisinkin mielelläni poistanut sieltä enemmän tavaraa.

8 kommenttia:

 1. Järjestely on kyllä mukavampaa, kun voi laittaa kaiken ei-mieluisan menemään! Mutta en minäkään miehen tavaroita lähtisi poistamaan puhumatta. Sitten seuraavalla kierroksella taas vähemmäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se vähän syö motivaatiota, kun joutuu laittamaan takaisin kaappiin sellaista, minkä mieluiten laittaisi kiertoon. Mutta minkäs teet, ei tää ole vain mun koti :)

   Melkein harmitti tuotakin kaappia siivotessa, kun ei olla kovin kovia rikkomaan astioita ;)

   Poista
 2. Hei! Tulin haastamaan blogisi mukaan roskahaasteeseen. Voit lukea asiasta lisää blogistani Isoa elämää pienesti. Lisään blogisisi lukulistalleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Tulen vastavierailulle selvittämään, mistä on kyse :)

   Poista
 3. Joukossa kotoisan tuttuja astioita; tuosta alemmalta hyllyltä löytyy mun ehdoton lemppari mukisarjoista, jota siis meiltäkin löytyy (kermansaven heinä), sekä häälahjaksi saamiamme pentikin omena-mukeja, jotka on ihan nättejä vaikkei nyt ihan lemppareitakaan. Makuasioita siis. ;)
  Onko nuo teema-sarjan muotoiset mukit, joissa seikkailee puput, se sun lapsuudessa saatu astiasto? Vai onko ne vaan muuten tutun oloisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noi Heinät saatiin häälahjaksi. Ne ei ole mun mielestä varsinaisesti astioina rumia, mutta on niin täysin eri tyylisiä kun meidän muut astiat, että yhdistelminä näyttää musta rumalta. Heinä-muki ja tumman sininen Teema-lautanen... ei hyvä.

   Omena-mukeja oon saanut kaksi muistaakseni yo-lahjaksi tms. Tykkään niistä tosi paljon (vaikka ne on sen verran paksua keramiikkaa, että eivät ole juotavuudeltaan ihan parhaita), mutta kun niitä on vaan kaksi, niin se vähän rajoittaa käyttöä. Silloin kun Omena-sarja lopetettiin, ostin pari pientä lautasta sitä sarjaa, joten nyt jos mulla on vaan yksi kaveri kylässä, käytän yleensä noita Omenoita :) Puput on mun ehdottomat suosikkimukit. Himoitsin sitä neulojamukia pitkään. Ostin nuo mukit sisaruksilta valmistujaislahjaksi saaduilla lahjakorteilla. Vähän harmittaa, kun niitä on vaan neljä. Niitä käytetään kyllä paljon, vaikka lapsille en raski antaa vielä, kun pelkään että ne hajottaa ne :)

   Arjessa, jos satun juomaan aamuteen tms, niin käytän itse useimmiten noita valkoisia Teema-mukeja. Niistä on hyvä juoda ja on sopivan kokoisia. Mies juo kaikista rumista. Paitsi nyt se mietti, että voitais viedä parittomat (mun mielestä rumat) mukit vaikka mökille, jos sinne tarvii mukeja. Mahtavaa!

   Poista
  2. Heh, nuo tuo on kyllä totta, ei ole hyvä yhdistelmä... Mullakaan ei ole heinä-sarjasta niitä lautasia, vain tasseja, vaikka lautaset olis ihanat. Mun vanhemmilla on niitä, sopii tietty parhaiten mukien kanssa. Teema-lautaset meillä on valkoisia, joten käyhän ne, vaikka tavallaan tyylillisesti nekin on jotenkin "eri paria". Mä jo ajattelin, et mun ihanat heinä-mukit on sun mielestä kamalan rumia, mutta ei sentään, vaikka ei sekään olisi maailmaa kaatanut kun makuasioista kyse. :)

   Omena-sarja on nätti, mullakin se miksi ei ole lemppari, on lähinnä tuo käyttömukavuus. Mutta ne on kivat sen puoleen, et saatiin häälahjaksi mukit ja pikkulautaset kuudelle, ja sen lisäksi iso tarjoilulautanen, piirakkavuoka ja kulhoja. Saa tarjoilut esille samaan sarjaan. :)

   Juu, nyt muistankin pupu-mukien tarinan. Ne on ihanat! Ja tosi hyvä malli tuo teeman malli minustakin. Meilläkin on teema-mallia sattumoisin kymmenittäin, kun on tullut innostuttua muumimukien keräilijäksi... :) Mä juon lähes poikkeuksetta jostain muumimukista, äiti-tekstillä varustetusta heinä-mukista tai saksankielisestä lastenhoitaja-ammattimukista.

   Meillä oli alkujaan kamalasti yksittäisiä mukeja, osa ihan nättejäkin, suurin osa joko ihan ok -linjaa tai suoraan sanoen rumia. Mutta jossain vaiheessa tympäännyin siihen, on jotenkin niin paljon kivempi kun on sarjoissa mukeja, niin saa sitten samanlaiset pöytään kun on vieraita. Pakkasin mun vanhat yksittäiset mukit ja mieheltä tulleet yksittäiset pahvilaatikkoon, joka sijoitettiin varastoon tuolla samalla ajatuksella, et jos joskus vaikka mökille tarvii (haaveissa oma mökki joskus tulevaisuudessa). Tästä sun päivityksestä tuli mieleen, et lapsille voisi kyllä käyvä kaivamassa jotain niistä käyttöön, siellä oli muistaakseni jokunen nalle puh muki ainakin. Lohkeilleet, ja kaikista rumimmat mukit laitettiin tuossa vaiheessa menemään. Meillä on kyllä ihan tuhottomasti astioita, yli tarpeen selvästi, mutta vaikka mullakin on ajanpuutteen vuoksi hyvin hitaasti etenevä vähennetään tavaraa -kampanja menossa, niin astioita tämä karsinta ei ainakaan toistaiseksi koske kumminkaan... :)

   Poista
  3. Mäkin tykkään, että saa katettua samaa sarjaa (tai ainakin jotenkin toisiinsa sopivia) pöytään. Ärsyttää, kun meillä on juomalaseja muistaakseni viittä erilaista, jokaista muutama.

   Poista

Jaa toki ajatuksesi!