keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Vinkki siivousmotivaation lisäämiseen.

Eilen kävi seuraavaa: Lapset leikkivät piilosta. Isosisko oli kodinhoitohuoneessa rakennellut piilon avaamalla siivouskomeron oven ja menemällä sen taakse. Yhtäkkiä alkoi kuulua kamalaa kolinaa.

Lapsi oli ottanut siivouskaapin ylähyllystä kiinni ja koko hylly tuli rytinällä alas. Se on tietysti se hylly, missä meillä säilytetään kaikki mahdolliset aineet pieniltä lapsilta suojassa. Meidän siivouskaappi on tosi huono, tai siis hyllyt pysyy tosi huonosti paikallaan, että uskon kyllä, kun Isosisko sanoi, ettei se ollut roikkunut hyllyssä vaan ihan vaan ottanut hyllyn reunasta kiinni.

Samalla vaivalla siivosin sitten koko siivouskomeron. Onneksi mikään puteli ei ollut mennyt rikki, vaan ihan riitti pyyhkiä hylly ja nostella aineet paikalleen. Muukin komero tuli tosiaan siinä siivottua. Helppo nakki oli, siivouskomero pysyy meillä tosi hyvin järjestyksessä. Se on yksi niitä komeroita, jotka olen saanut tosi hyvin järjestykseen (riittävä määrä tilaa tavaramäärään nähden) ja jota kukaan muu kuin minä ei juurikaan käytä (eli sotke).

Yllätyksenä löysin pussin sitruunahappoa. Olin juuri ajatellut, että sitä pitäisi ostaa. Saman tien hoitui sitten pesukoneenkin putsaus. 

Että vinkkinä muillekin: jos pitää saada kaappi siivottua, kannattaa antaa jonkun tyhjentää se ensin. Jos kaapissa on särkyvää tavaraa (esim. isoäidin perintöposliinit), niin joku hellävaraisempi tyhjennysmetodi toiminee paremmin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa toki ajatuksesi!