perjantai 24. helmikuuta 2017

Keittokirja poikineen.

Arkijärki on yksi monista blogeista, joita seuraan, ja yksi harvoista, joista luen aina myös kommenttiboksin. Vähän aikaa sitten blogissa käytiin keskustelua kirjoista (ja kuten aina, vaihtelevasti ihmiset ovat joko sitä mieltä, että kirjoja pitää omistaa tai että ei pidä, kaikki kuitenkin korostavat lukevansa paljon. Huvittavaa) ja jotenkin mulla pisti silmään, kun joku (en muista, oliko joku kommentoija vai blogia pitävä Jenni) mainitsi, että heillä on keittokirjoja viitisenkymmentä. Hämmästelin, että mitä ihmettä joku tekee viidelläkymmenellä keitto- tai ruokakirjalla.

Meillähän keitto-, ruoka- ja leivontakirjoja on "vaan" yksi kirjahyllyn hyllyllinen. Viikonloppuna laskin huvikseni ne kirjat. Haluatteko arvata?

49. 

Että silleen. 

Keittokirjahyllyä mä olen kyllä aiemminkin silmäillyt sillä mielellä, että siinä riittäisi karsittavaa. Mutta kuten olen aiemminkin kertonut, meillä on Miehen kanssa näistä tavaran poistamisista aika paljon näkemyseroja. Tämä keittokirja-asia on yksi niistä näkemyseroista. 

Keittokirjahyllyn sisällön voisi luokitella suunnilleen seuraavasti:
- Miehen metsästys-, kalastus- ja muita kirjoja. Ihan reseptikirjoja sekä yleisempiä ruokakirjoja aiheista. Osaa Mies käyttää joskus, osaa ei. 12 kappaletta, joista suurin osa saatu lahjaksi.
- Yleiskeittokirjoja 5 kpl. Näistä kolmea käytän (mm. yläasteen kotitalouden oppikirjaa...) ja neljättäkin muistan joskus tarvinneeni.
- Johonkin aiheeseen liittyviä keittokirjoja 6 kpl (esim. Neuvostoliiton kansalliset keittiöt (!!) ja 500 salaattia) sekä 10 osan keittokirjasarja, joka oli joskus vuosikymmen sitten myynnissä osa kerrallaan eurolla tai kahdella S-marketissa. Useimpia ei ole käytetty.
- Leivontakirjoja 11 kpl. Useimpia käytän toisinaan. Joukossa on kyllä pari hutia.
- Muut ruokakirjat 5 kpl. 

Miehen henkilökohtaisiin kirjoihin en tietenkään koske. Rohkenin kuitenkin ehdottaa joitain poistoja. Haluaisin poistaaa:
- Ehkä yhden noista yleiskeittokirjoista, koska se on ihan turha. Muut neljä ovat sellaisia, että ainakin joskus on käyttöä. 
- 10 osan keittokirjasarjan, jota ei ole koskaan käytetty, ja jonka reseptit ovat enimmäkseen aika erikoisia.
- Osan noista keittokirjoista, koska niitä ei ihan oikeasti meillä käytetä. Tai ainakaan ole tähän mennessä käytetty.
- Leivontakirjat pitäisi käydä läpi, tai siis ne leivontakirjat, joista en heti suorilta tiedä, että käytän. Varmasti pari voisi pistää kiertoon.
- Muut ruokakirjat samoin voisi käydä läpi. Osa niistä on lahjaksi saatu ja voisi laittaa pois.

Leivontakirjoille saan tehdä mitä lystää. Muiden osalta neuvottelut ovat kesken.

Anekdoottina kerrottakoon keskustelunpätkä:
Minä: "Mä mietin, että tuolta kirjahyllystä voisi kyllä poistaa jotain noita keittokirjoja, mistä ei ole edes koskaan tehty mitään..."
Mies: "Mut osa niistä on matkamuistoja!"
Minä: "Ööö, mikä?"
Mies: "No ainakin se Italia-keittokirja, eikö se ole Roomasta tuotu..."
Minä: "Ei. Se on ostettu Prisman tai Sittarin alennusmyynnistä. Se on suomeksi."

Italia-keittokirja jää. Tällä hetkellä mun tähtäimessä on eniten tuo kymmenosainen sarja, jota rehellisesti sanottuna inhoan.

2 kommenttia:

  1. Hehe :) Piti aivan käydä laskemassa oman kirjahyllyn keittokirjat. Niitä oli yhteensä 14. Mun äidin 60-luvun talouskoulun keittokirja oli jo viime muutossa poistopinossa. En sit kuitenkaan raaskinut heittää, jos joskus tekisi nostalgisista syistä tehdä mieli jotain perinteikästä. Ei vaan taida olla kovin ajankohtaista, kun en ole viimeiseen viiteentoista vuoteen saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulla on ihan kohtuullinen määrä keittokirjoja. En mäkään kyllä raskisi 60-luvun keittokirjaa heittää menemään.

      Poista

Jaa toki ajatuksesi!