sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Huhtikuu.

Huhtikuu takana, toukokuu aluillaan. Vappu tuli vietettyä. Kahdesta sadasta munkista riitti viitisenkymmentä pakastimeen asti, suurin osa syötiin ja muutaman pussin annoin vieraille kotiin viemisiksi. Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon. Kiva vappu.

Huhtikuussa tavaraa tuli ja meni aika paljon. Tarkasti lukumäärällistä kirjaa en pidä, mutta kyllä sitä tavaraa kuitenkin onneksi enemmän meni kuin tuli. Kevät ja ulkovaaterumba on tietysti otollista aikaa tavaran liikkumiselle. 

Lasten kanssa käytiin leluostoksille. Lupasin jo joskus syksyllä, että kun Pipanaisen synttärit (marraskuussa) on ohi, niin saa jättää osan synttärilahjarahoista rahapussiin ja käydään leluostoksilla. No ensin ne synttärilahjaksi saadut jutut oli uusia, sitten tuli joulu ja uusia tavaroita, eikä ollut järkevää siinä vaiheessa käydä enää mitään ostamassa. Nyt, yli puoli vuotta myöhemmin, saatiin aikaan. Tytöt siis ostivat omilla rahoillaan yhden lelun kumpikin ja mä ostin Poikaselle pihakäyttöön yhden auton (meillä onkin piha-autoista pulaa, ja Poikanen käy aina kähveltämässä autoja naapurin hiekkikseltä). 

Toukokuun tavaraliikenne alkoi lupaavasti, kun siivosin eilen liinavaatekomeron. Siitä enemmän jossain vaiheessa.

Ruokarahabudjetti meni aika hyvin. Tosiaan meillähän on ruokaan budjetoitu 500€/kk. Kokonaisuudessaan tämän kuukauden ruokakauppalasku oli 628€, mutta siitä vappujuhlien osuus oli n. 150€ (ei ole ihan tarkka lukema, kun osa esim. salaattitarpeista jäikin yli). Joka tapauksessa, jos (ja kun) vappujuhlien kulut laskee summasta pois, niin huhtikuun ruokakuluiksi jää n. 480€ eli hyvin pysyttiin siinä mielessä budjetissa.

Huhtikuu ei ollut vappuruokaostoksia lukuun ottamatta mitenkään erityinen. Oltiin pariin otteeseen reissussa, mutta meillä oli myös yövieraita ja ruokavieraita muutenkin aika normaali määrä. Toukokuu onkin nyt astetta jännempi, kun Mies lähtee neljäksi viikoksi työreissuun kuun puolivälissä. Saa nähdä, miten se vaikuttaa meidän ruokakauppalaskuun. Toisaalta meille on tulossa toukokuussa vieraita, esim. mun siskon perhe tulee neljäksi päiväksi. 

2 kommenttia:

Jaa toki ajatuksesi!