keskiviikko 10. tammikuuta 2018

18 asiaa

Arkijärki-blogissa törmäsin ideaan tehdä 18 asian lista vuodelle 2018. Nuo asiat voivat olla pieniä, isoja tai siltä väliltä, joitain asioita, joihin haluaa tänä vuonna panostaa.

Koska rakastan listoja, ajattelin tietysti tehdä tämän! Mutta osoittautui yllättävän vaikeaksi. Joko en keksinyt, tai sitten keksin liikaakin... Lopulta päätin jakaa listan kolmeen osaan: kotiin/järjestykseen liittyvät asiat, omaan itseen ja omiin harrastuksiin liittyvät asiat ja perheeseen/parisuhteeseen liittyvät asiat.

Tässä se lista nyt sitten on. Kauhean kauan en tätä lopulta miettinyt, että tää on nyt kyllä enemmän sellainen "tämän hetken tajunnanvirta"-tyyppinen lista. Mutta ehkä tästä jotain inspiraatiota saan vuoden mittaan kuitenkin. Missään tärkeysjärjestyksessä nämä asiat eivät myöskään ole. Enkä aio ottaa asioista liikaa paineita. Nämä ovat niitä asioita, jotka tänään tuntuvat tärkeiltä asioilta tälle vuodelle.

Kotiin liittyvät asiat:
1. Keväästä asti kesken olleen pesutila- ja kodinhoitohuoneremontin saattaminen loppuun.
2. Tietokonehuoneen järkkääminen (on jo hyvässä vauhdissa, mutta kesken, koska siellä pitää majaa iso osa kodinhoitohuoneeseen kuuluvista tavaroista).
3. Tavaramäärän vähentäminen niin, että vuoden lopussa on mennyt ainakin 500 tavaraa enemmän kuin on tullut. Tai jos (kun) en jaksa pitää koko vuotta kirjaa, niin vaihtoehtoisesti tavaran vähennys sen verran isolla määrällä, että sen huomaa (luulen nimittäin, että 500 tavaraa ei näy missään)
4. Valokuvien laittaminen albumeihin. Että saisin vuoden aikana edes nyt kehitettynä olevat kuvat laitettua albumiin.
5. Kirppisjakso keväällä (tai jossain muussa vaiheessa, jos keväällä ei ehdi/jaksa)
6. Kyseenalaista omia järjestyssysteemejä ja paranna tarvittaessa.

Omaan itseen ja harrastuksiin liittyvät asiat
7. Liiku. Edes vähän.
8. Sido vuoden aikana ainakin yksi kirja. (Tämä idea tuli, kun kaappeja siivotessa löysin ekat itse sidotut kirjat, ja haikeana ajattelin, miten pitkä aika on edellisen kirjan tekemisestä)
9. Panosta jumalasuhteeseen.
10. Tee jo vuosia roikkuneet lasten valokuva-albumeiden kannet!
11. Neulo pitsihuivi jostain jemmassa olevasta luksuslangasta
12. Vähennä karkinsyöntiä.

Loput kuusi ovat perheeseen ja parisuhteeseen liittyviä juttuja, joita en halua sen tarkemmin täällä eritellä. Sanotaan vain sen verran, että haluan panostaa myös sekä parisuhteen että koko perheen hyvinvointiin!

Tällaisia asioita tälle vuodelle. Ovatko muut tehneet vastaavia listoja?

2 kommenttia:

  1. Minä tein 18 kohdan to do - listan tälle vuodelle. Pitääkin alkaa katsastelemaan, miten ensimmäinen kuukausi meni.. Saanko ruksittua yhtään kohtaa. Tuo sun kohta 7 löytyy minunkin listalta.. Ai jai. Jotain pitäisi tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin sun listan silloin tuoreeltaan lukemassa. Tosi kivoja juttuja oli sun listalla, erityisesti tykkäsin siitä, että juhlitaan kaikkia mahdollisia juhlia. Se olisi ehkä pitänyt kopioida omalle listalle :)

      Poista

Jaa toki ajatuksesi!