lauantai 30. joulukuuta 2017

Kirppistelykokemus

Lupasin kertoa, miten kirppispöydän kanssa käy. 

Ihan hyvin kävi. Pöytä itsessään maksoi 31€ ja lopulta pöytävuokran jälkeen mulle jäi käteen aika tarkalleen 60€ (tai no, kympin verran siitä oli Isosiskon rahaa). Ei nyt mikään suuri summa, mutta voittoa kuitenkin.

Mulla oli tosiaan myynnissä vähän ihan priimaa tavaraa, siis täysin käyttämätöntä ja pakkauksissaan, ja sitten aika paljon kaikkea ihme sälää ja rompetta. Kaiken olin pyrkinyt hinnoittelemaan niin, että joku sen haluaisi ostaa. Esim. ne käyttämättömät jouluverhot (2kpl/pkt) myin vitosella per paketti. Kirjoista pyysin pääsääntöisesti 50snt/kpl, joistain euron. Vaatetta ei juurikaan ollut, mutta ne mitä oli, oli myös kaupan ihan eurolla tai kahdella. Käsityötarvikkeita ja -kirjoja oli jonkin verran, samoin ihan pilkkahinnalla. Sitten oli monta pussillista "pikkutavaraa" -siis ihan kaikkea mahdollista tilpehööriä ponnareista (käyttämättömiä tietysti) alkaen. Isosisko poisti jonkin verran omia lelujaan, ja sai tietysti niistä kerääntyneet rahat sitten itselleen.

Arvelin, että ihan tuossa joulun alla ei ollut ehkä kaikkein paras aika pitää kirppispöytää, koska ihmiset ehkä pikemminkin siivoaa kaappejaan kuin hamstraa sinne lisää, ja toisaalta joulun alla ostetaan paljon uutta tavaraa lahjaksi. Eli luulen, että paremmin olisi mennyt tavaraa kaupaksi johonkin muuhun aikaan vuodesta.

Tässä nyt sitten havaintoja:
- kirjat ei käy kaupaksi. Ei, vaikka loppujen lopuksi laitoin kaikki puoleen hintaan ja ihan hyviä pokkareita olisi saanut jopa 25snt/kpl. Lopulta kotona pakkasin kaikki kirpparilta yli jääneet kirjat yhteen isoon kestokassiin ja annoin ilmaiseksi paikallisessa fb-ryhmässä. Sitä kautta löytyi ottaja.
- pikkutilpehöörit kumma kyllä kävivät kaupaksi. Toki olin nekin hinnoitellut tosi edulliseksi, mutta silti yllätyin.
- leluista yllättäen "huonot" (ja toki ne halvimmat sitten myös) menivät heti, esim. kylpyankat, jotka olivat todellakin jo parhaan päivänsä nähneet.
- käsityötarvikkeet (langat, kankaat, puikot jne) menivät kaupaksi saman tien.  
- vaikka kuvittelin, että mulla oli tosi paljon tavaraa, niin vielä enemmän olisi saanut olla.

Tuolla kirpparilla (varmaan nykyään useimmissa paikoissa?) pystyi tekemään niin, että laittoi pariksi viimeiseksi päiväksi kaiken puoleen hintaan. Se olikin tosi hyvä juttu! Ihmiset tuntuvat ostavan mitä vaan, kun sen saa puoleen hintaan. Mulla oli siinä vaiheessa pari tosi hyvää tavaraa vielä myymättä, ja ajattelin, etten niitä halua myydä puolella jo valmiiksi halvasta hinnasta. Joten siinä vaiheessa kävin vaihtamassa niihin kalliimmat hintalaput. Yllättäen tavara, joka ei ollut vitosella käynyt kaupaksi, kävikin kaupaksi heti, kun hinta oli kympin -50% . :D :D

Yllätyin myös siitä, miten siistinä kirppispöytä lopulta pysyi. En käynyt edes ihan joka päivä siistimässä, ja ei se kovin sotkuiseksi missään vaiheessa mennyt. Olin lajitellut tavaroita tosi paljon laatikoihin, esim. kirjat oli yhdessä laatikossa, käsityöjuttuja toisessa laatikossa jne. Laatikoiden reunaan olin laittanut laput, joissa luki, mitä laatikossa on. "kirjoja 50snt/kpl" ja niin edelleen. Uskon, että se sekä edesauttoi siisteyttä, että myös ostamista. On kivempi penkoa laatikkoa, jonka tietää sisältävän edullisia kirjoja, kuin sekalaista pöytää. Tai näin mä ainakin itse koen.

Loppujen lopuksi aion kyllä keväällä (jos vaan vauvaelämän keskellä jaksan) pitää toisen jakson kirppistä. Nyt yli jääneistä tavaroista suurimman osan lahjoitin paikallisessa fb-ryhmässä pois ilmaiseksi. Joitan laitoin sinne myyntiin ja joitain (jotka ehkä on enemmän kesäsesonkia) autotalliin laatikkoon, jossa lukee KEVÄÄLLÄ KIRPPARILLE. Nyt tässä kuitenkin lähiaikoina käy äitiysvaatteet tarpeettomiksi, ja ne voin myydä kaikki pois. Myöskään pienille vauvanvaatteille ei ole tiedossa lähipiirissä tarvitsijaa, joten niitäkin voisi sitten myydä. Ja ehkä uusi kirppisjakso inspiroisi taas tyhjentämään kaappeja... Huomasin muuten, että meillä myös Mies alkoi pikkuisen innostua tavaran poistamisesta kirppisprojektin myötä, ja se on hieno juttu se!

Vaikka rahaa ei tullut määrällisesti paljon, niin meidän tämän hetkisessä tilanteessa tuo kuusikymppiäkin tekee iloiseksi, ja mä koen ehkä kuitenkin tällaisen viikkokirppiksen helpommaksi tavaksi myydä kuin se, että ottaisi jokaisesta tavarasta kuvan ja laittaisi erikseen johonkin fb-ryhmään, sopisi hakuja jne. Että ihan positiivinen kokemus oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa toki ajatuksesi!