torstai 14. toukokuuta 2015

Liinavaatekomeron siivous

Siivosin parisen viikkoa meidän liinavaatekomeron. Talon pohjapiirustuksissa kyseinen nurkka kulkee nimellä "vaatehuone", mutta mun järkeen ei käy kutsua huoneeksi koppia, jonka pinta-ala on alle neliömetrin, ja jonne mahtuu parin hyllyn lisäksi vaihtoehtoisesti yksi ihminen tai kaksi varapatjaa (tai 4-5 lasta, koska lapset rakastaa ahtautta).

"Vaatehuone" on siis meillä liinavaatekomerona, koska liinavaatteille ei ole muuta järkevää paikkaa. Komerossa on edellisten asukkaiden jäljiltä kaksi hyllyä. Valitettavasti ne hyllyt on Lundian kirjahyllyistä rakenneltu, eli ovat 30cm syviä. Lakanoista ei saa nättejä pinoja, koska ne tulee vähän hyllystä ulos. Muutenkin ärsyttää ne hyllyt, syvemmät hyllyt tuollaisessa käytössä olisivat vaan niin paljon kätevämmät. Mutta tässä on niin tuhat ja tsiljoona tärkeämpääkin remppakohdetta, että tuon annetaan olla, se on ruma, mutta toimii riittävän hyvin.

Komerossa on säilössä pyyhkeet, lakanat, varapeitot ja -tyynyt, kaksi varapatjaa (jotka pitää ottaa komerosta pois, jotta pääsee sitä järjestämään, eli ei kauhean kätevä järjestely), äitiyspakkauslaatikossa vauvantavaroita, lasten juhlavaatteita, pari verhoa, urheilukasseja, laatikollinen Poikaselle tulossa olevia vaatteita ja muutama lasten isompi lelu jemmassa. Eli kyllä se tosi paljon nielee tavaraa.

Mikään kauhea sotku komerossa ei ollut, vaikka olinkin vähän huolimaton ollut sen järjestyksenpidon kanssa. Kävin kuitenkin koko komeron kunnolla läpi, tyhjensin kaikki tavarat sieltä pois, kävin tavarat läpi ja laitoin paikalleen. Järjestys on jo vuosien saatossa hioutunut toimivaksi, joten organisointiin ei ollut tarvetta, mutta tavaraa lähti kyllä pois aika lailla.

Meillä on lakanoita vähän turhankin paljon. 12 vuotta sitten, kun oltiin kihloissa, Mies sai joululahjaksi vissiin 5 paria pussilakanoita, lisäksi saatiin yksi pari häälahjaksi ja myöhemmin ollaan saatu myös. Kaikista lukemattomista lakanoista suurin osa on mun mielestä rumia. Ollaan kyllä lakanoita tässä vuosien varrella laitettu myös esim. mökille, mutta on niitä silti ihan reippaasti, ja viimeiset 11 vuotta enimmäkseen rumissa lakanoissa nukkuneena (olkoonkin, että ei ne lakanat mua mitenkään häiritse) päätin, että yhtään lisää rumia lakanoita meille ei tule!

Siispä poistoon lähti (Miehen luvalla)
  • 3 pussilakanaa (käyttämättömiä)
  • aluslakana (parisängyn, eli meille turha. Oli paketissaan ja markkahintainen hintalappu päällä. Miten se on meille päätynyt, ja miksi sitä on näin pitkään säilötty?)
  • 13 tyynyliinaa (6 kellastunutta/värinsä menettänyttä, 4 ihan uutta ja 3 väärän kokoista)
  • vauvan peitto (tosin tämä on vielä meillä, ja saatan ottaa sen sittenkin itselleni askartelumateriaaliksi)
  • 2 vauvan lakanaa ja tyynyliinaa (niitäkin meillä on yli tarpeen)
  • 4 paneeliverhoa (ostin joskus Hemtexin alennusmyynnistä ennen muuttoa, eivätkä ne olleetkaan kivoja tähän kotiin. Nyt totesin, että ei niistä taida sen kivempia jemmassa tulla, eli pois vaan)
6 vanhaa (mun lapsuudenkodista meille kulkeutunutta) verhoa koki myös poistotuomion, olivat niin kulahtaneita ja osa myös tahriintuneita, ettei niitä enää voi ikkunaan ripustaa. Mutta ajattelin tehdä niistä lapsille ulos kesämajan, kunhan kesäisiin ilmoihin päästään, joten ne uusiokäytetään nyt sitten kesällä pihalla :)

Edelleen meillä on muutama pari pussilakanoita liikaa. Mutta mua ei rassaa säilytellä niitä, ja nyt alkaa myös avioliiton alkuajoilla käyttöön otetut lakanat olla haalistuneita, joten eiköhän parin vuoden sisällä ala tapahtua luonnollista poistumaa. Lapsista kaksi nukkuu vielä normaalia pienemmällä peitolla, mutta niiden siirtyminen normaalikokoiseen peittoon lähivuosina lisää sekin pussilakanoiden tarvetta.

Olipa kiva saada tuo iso komero kuntoon, ja ennen kaikkea saada sieltä turhaa tavaraa pois! 

Ai niin, Mies antoi luvan laittaa rumista mukeista neljä mökille. VOITTO! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa toki ajatuksesi!