tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kirjoja, kirjoja

Istuin "kirjastohuoneen" lattialla ja katselin kirjahyllyä. Meillä on pienin (eli tosi pieni) makkari kirjastohuoneena. Ehjistä seinistä toisen täyttää kolme kirjahyllyä, toisella on kaksi kirjahyllyä ja kaappi. 

Laskin kirjoja, jotka voisin oikeastaan poistaa hyllystä. Tai lukea kerran vielä ja sitten poistaa. Kahden hyllyn kohdalla olin päässyt neljäänkymmeneen, sitten lopetin laskemisen.

Miksi en poista niitä nyt heti? 

Siksi, että täysi (siis kirjoja täysi, ei romua tai koriste-esineitä täysi) kirjahylly on mun mielestä yksinkertaisesti kaunis. Seinällinen täysiä kirjahyllyjä on ehkä kaunein sisustuselementti, mitä tiedän. Tai ainakin sieltä kauneimpien kärkipäästä. Jos poistaisin nyt tuolta kirjoja, niin tyhjä tila mitä todennäköisimmin täyttyisi jollain (vähemmän nätillä). Jos poistaisin kokonaisen hyllyn, seinä näyttäisi tyhmältä.

Toinen ja isompi syy on se, että meidän täytyy muutaman vuoden päästä luovuttaa kirjastohuone Pipanaisen omaksi huoneeksi. Siinä vaiheessa kirjahyllyistä siirretään olkkariin 2-3, mutta yhteen kirjahyllyistä tulee myös telkkarille paikka. Toivon, että saatais yksi hylly mahtumaan makkariin, jotta siellä voisi säilyttää esim. kansioita ja muita rumempia juttuja. Joka tapauksessa viidestä kirjahyllystä tulee 1-2 lähtemään kokonaan pois (plus telkkarin viemä tila), joten aika paljon on sitten tehtävä karsintaa. Ei tunnu järkevältä karsia nyt, kun en tiedä, minkälainen tila on sitten käytettävissä. Ja tosiaan, jos nyt karsisin, hyllyt täyttyisivät jollain (tai näyttäisivät tyhmältä tyhjinä), ja sitten pitäisi taas tehdä uusi karsinta. Mieluummin annan niiden nyt olla täysinä ja nätimpinä (totta puhuen, kiitos lasten, kirjahyllyt ovat nätimpiäkin päiviä nähneet) ja teen päässäni listaa kirjoista, jotka saa lähtötuomion sitten kun on sen aika. Ja alan pikku hiljaa lueskella niitä, mitkä haluan lukea vielä kerran.

Olen ajatellut, että sen verran voisin tehdä, että järjestäisin kirjahyllyä uudelleen niin, että pois lähtevät kirjat olisivat samassa hyllyssä. Helpottaisi sitten ajallaan sitä pois heittämistä, kun olisi valmiiksi mietitty ja kasattu samaan paikkaan lähtötuomion saaneet opukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa toki ajatuksesi!